sobota, 5 lipca 2014

CAMEMBERT W SZYNCE SZWARCWALDZKIEJ


Bardzo proste i smaczne danie, a może przekąska - zależy od pojemności Waszych żołądków ;)

Camembert i szynka dają ciekawe połączenie, nie potrzeba już niczego innego, no może jakąś lekką sałatkę (rukola?), zdecydowanie zasmakuje osobom lubującym się w smakach "wytrawnych" i słonych.

Składniki:

- ulubiony ser Camembert (ja wybieram naturalny)
- 2 plasterki szynki Szwarcwaldzkiej (lekko lub mocno wędzonej - zależy od Waszych upodobań, ale słony sma szynki mocno wędzonej uwydatni się podczas smażenia)
- kilka kropel oleju

Sposób przygotowania:

Na patelni podgrzewamy olej. Owijamy ser szynką "na krzyż" i kładziemy na rozgrzaną patelnię. Wystarczy kilka minut, by szynka przyrumieniła się z jednej i (po przełożeniu) z drugiej strony. Ser rozpuści się nieco i... gdy tylko uznamy stopień przyrumienienia za stosowny - zdejmujemy ser z patelni. Polecam jeść na ciepło.

Prawda, że proste i smaczne? :)

1 komentarz:

  1. Bardzo ciekawy wpis. :)))

    Pozdrawiam

    nutkaciszy.blogspot.com
    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń